ADIYAMAN / SİNCİK - Sincik İmam Hatip Ortaokulu

Sayın Kaymakamımız Yunus Emre Bozkurtoğlu okulumuzu ziyaret etti.

Öğrencilerimizle bir araya gelip sorun ve taleplerini dinleyen Sayın Kaymakamımız daha sonra öğretmenlerimizle eğitim durumu hakkında istişare ettiler. Kaymakamımız okulumuzdan memnun olarak ayrıldı. Sayın Kaymakamımız Yunus Emre Bozkurtoğlu'na ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenlendi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı etkinliklerinden "Hatırlatmaca" etkinliği yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda ocak ayı etkinliklerinden "Anlamını Bul" etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz Dede Korkut Hikâyeleri'nde geçen kelimeleri, yasaklı sözcükleri kullanmadan anlattı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda aralık ayında Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması yapıldı. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği yarışmamız büyük bir heyecana sahne oldu. Öğrencilerimiz yazdıkları hikayelerinin sunumlarını ustalıkla yaptı. Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması' na okulumuzdan 42 eser katıldı. 42 eser içinden birinciliği 7/A sınıfından Muhammed Ali Karakuş, ikinciliği 7/A sınıfından Umut Efe Sert, üçüncülüğü 8/B sınıfından Hatice Kübra Önder elde etti. Dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini okul müdürümüz Ahmet Karakuş verdi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve etkinliği gerçekleştiren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda aralık ayında Yunus Emre şiirleri okuması yapıldı. Yunus Emre sözlüğünden seçilen kelimelerle "Afiş Tasarlama Yarışması" gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan öğrencilerimizin tasarladığı afişler okul panosunda sergilendi. Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda gerçekleştirilen Afiş Tasarım Yarışması'na  katılan öğrencilerimizin afişlerini Okul Yürütme Komisyonu değerlendirdi.Okulun en iyi afişi, sınıfların en iyi afişleri arasından seçildi. 7A şubesinden Umut Efe Sert' in afişi okulun en iyi afişi seçildi. Öğrencimize ödülünü okul müdürümüz Ahmet Karakuş verdi. Sınıf birincilerimizi de tebrik eder,  yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet AYDIN okulumuzu ziyaret edip 8. sınıf öğrencileriyle görüştü. Müdürmüz öğrencilerimizle tecrübelerini ve deneyimlerini paylaşıp öğrencilerle sohbet etti.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda "Bilen Oturur" etkinliği düzenlenmiş ve pano çalışmaları yapılmıştır.

Ara

İki Cihan Güneşi Peygamber Efendimizi anmak ve anlamak için her sene okulmuz tarafından ilçedeki bütün ortaokulları kapsayan SİYER'İ NEBİ bilgi yarışması, bu sene de yapıldı. Yapılan yarışmada 15 Temmuz Ortaokulu birinci oldu. Tatlı  bir rakabetin yaşandığı yarışmada  1. olan yarışmacılara para ödülü verildi. Diğer yarışmacılara da cep namaz hocası hediye edildi. Yarışmada emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.

Eyl

Sincik İmam Hatip Ortaokulu Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yunus ZENCİRKIRAN ve Kerem ŞİMŞEK’in organize ettiği Mevlid-i Nebi Programında son Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v)’ın  öğrencilere tanıtılıp sevdirilmesi amaçlandı. Programda günün anlam ve önemiyle ilgili yazılar ve şiirler okundu; ilahiler söylendi.

Tem

Okulumuzda yeni eğitim öğretim dönemi için çalışmalar devem ediyor. Malum 6 Şubat tarihinde bölgemizde ellim bir deprem yaşandı. Bu dönemde milletimiz eşsiz bir dayanışma örneği sergiledi. Bu süreçte SAKARYA/ SERDİVEN - Serdiven İmam Hatip Ortaokulu da "Kardeş Okul " olarak, okulumuza maddi ve manev yardımlarda bulunmuştur. Yapılan yardımlar öğrencilerimizin daha nezih bir eğitim otamı için kullanılmıştır.  Bunu için SAKARYA/SERDİVAN- Serdivan İmam Hatip Ortaokulu idareci, öğretmenleri, öğrencileri ve velilerine en kalbi duygularla teşekkür ediyoruz. Rabbim bir daha böyel afetleden bizleri muhaza etsin, aramızdaki kardeşliği daim eylesin. AMİN

Ekm

Okulumuzda Mevlid-i Nebi programı yapıldı. Bir çok etkinliğin yapıldığı ve ilginin üst düzeyde olduğu bir program oldu. Programı düzenleyen Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa KAYA, Program hakkında şunları söyledi; Peygamber Efendimiz bizim için en iyi örnektir. Çünkü onun hayatı Kuran'ın yaşantıya geçirilmiş şeklidir. Onu örnek alabilmenin yolu onun hayatını en iyi şekilde öğrenmekten geçer. Bizim bu programı düzenlememizdeki en büyük amacımız öğrencilerimizin minik yüreklerinde âlemlere rahmet olarak gönderilen efendiler efendisi Hz Muhammed (Sav)'in sevgisini canlı tutmak ve onun örnek hayatını öğrencilerimize öğretmektir... Bunu bir nebzede olsa gerçekleştirmişsek ne mutlu bize... Efendimizin hatırlanması ve anılmasın ilişkin farklı etkinliklerin yapılması ve bu tür etkinliklerin sayıca arttırılması da yararlı olacaktır. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklere ilgisi her zaman için üst düzeyde olmuştur. Programın düzenlenmesi noktasında her türlü desteği sunan okul idaresine ve ilgilerinden dolayı öğrencilerine teşekkürlerini iletti.